Recycling

Recycling

Harcotom zet zich al jaren in voor een duurzame recycling van al haar verpakkingen. De afgelopen jaren is de technologie voor het duurzaam recyclen in een positieve stroomversnelling terecht gekomen. Inmiddels kunnen alle kunststof verpakkingen gerecycled worden die Harcotom verkoopt.

Wij bieden de mogelijkheid om gebruikte verpakkingen zoals: jerrycans, vaten en IBC bij ons in te leveren. Vaak combineren we het bezorgen van nieuwe verpakkingen met ophalen van uw gebruikte verpakkingen, zo houden we de CO2 foodprint minimaal. De gebruikte verpakkingen worden gereinigd en verwerkt tot gerecyclede grondstof. Van deze gerecyclede grondstof kunnen dan weer nieuwe verpakkingen geproduceerd worden.

Steeds meer verpakkingen zijn dan ook leverbaar in gerecycled materiaal. De UN Gekeurde jerrycans, vaten, emmers en doppen kunnen worden geproduceerd in verschillende percentages gerecycled materiaal. Onze flessen kunnen zelfs in 100% gerecycled materiaal geproduceerd worden.

Onze accountmanagers kunnen u perfect informeren over welke gerecyclede verpakking het beste bij uw behoefte past.

Section Image
35+ Jaar ervaring!
12+ Vrachtwagens!
50+ Afzetbakken!

Door deze ontwikkelingen was er nog meer ruimte nodig en op het nieuwe industrieterrein Baanstee-Noord in Purmerend vond Harcotom in 2015 de grond voor de 11.000 m² die nodig was voor een nieuw en hoogwaardig bedrijfsgebouw.

Om de verdere groei te kunnen blijven continueren is er in 2021 ruim 4.800m2 warehouse bij gebouwd.

Daarnaast wordt de eigen transport vloot regelmatig ververst om voorop te blijven lopen in de schoonste en meest duurzame vrachtwagen technologieën. We hebben ook de mogelijkheid uw verpakkingen in afzetbakken aan te leveren, zodat u geen opslagruimte nodig heeft.

Inmiddels heeft Harcotom ruim 5000 klanten en meer dan 3000 artikelen op voorraad. Graag komen onze accountmanagers met u in contact om samen uw verpakking behoeftes in kaart te brengen.

Section Image